Adrian Onciu: Ultima găină din UE
A opta țară ca suprafață și a șasea ca populație. România ar trebui să fie o forță în UE. Din nefericire este codașă la multiple capitole.
Potrivit Institutului Național de Statistică, unul din cinci români trăiește în sărăcie. Veniturile celor mai săraci români sunt de șase ori mai mici în comparație cu media Uniunii Europene. De luna viitoare, unul din trei angajați vor trăi cu salariul minim de circa 78 de lei pe zi, iar alte milioane bune de cetățeni (șomeri, pensionari) nu vor câștiga nici măcar atât.
În România, 6 din 10 persoane nu își pot permite o vacanță anuală de o săptămână departe de casă – cel mai mare procentaj din UE. Muncim doar ca să achităm facturile la final de lună și să contribuim cu drag și spor la creșterea „fenomen” a PIB-ului, cauzată în mare parte de inflație și de majorarea taxelor și impozitelor.
Doar bulgarii au pensii mai mici decât noi în Uniunea Europeană. Pensia medie în România este de 382 euro (la un număr de aproape 5 milioane de pensionari), față de o medie în UE de 1.294 euro. Foarte mulți bătrâni trăiesc cu 30 de lei pe zi după ce își plătesc facturile. Unii dintre ei au rămas singuri, neputincioși și adesea bolnavi, departe de copiii plecați să caute un trai mai bun. Statul român nu mișcă un pai pentru a-i ajuta, așa cum se întâmplă în multe din statele civilizate ale UE.
Suntem în topul celor mai sărace țări din Europa raportat la puterea de cumpărare, însă mass-media insistă să promoveze minciuna cu miliardele de euro de la Bruxelles care au adus bunăstare. O bunăstare doar pentru unul din zece români. În realitate, o sărăcie cruntă, ascunsă sub preș de mass-media corporatistă.
Diferențele regionale sunt și ele relevante. București-Ilfov și Ardealul sunt cele mai dezvoltate, având niveluri de trai mai apropiate de media UE, în timp ce Moldova și Oltenia au rămas printre cele mai sărace zone ale blocului comunitar.
Atât guvernul, cât și mass-media aservită, fac trimiteri la țări irelevante din afara UE atunci când vor să scoată în evidență „dezvoltarea economică” și progresele din ultimii 17 ani. Realitatea este că am fost și am rămas ultima găină din Uniunea Europeană, grație performanțelor politicienilor noștri atât în țară, cât în raport cu puterea de la Bruxelles și Washington.
România are un potențial imens. Ar trebui să se situeze în primele 8 state din cele 27 ale Uniunii nu doar ca populație și suprafață.
Politicienii slugarnici din partidele mainstream ne-au condus din 2007 spre sărăcie și irelevanță în cadrul UE, reușind să evite falimentul doar prin intermediul unor împrumuturi masive, cu dobânzi maximale. Împrumuturi prin care practic ne-am vândut libertatea.
A venit momentul ca acești politicieni-marionetă să-și piardă locurile călduțe de la Bruxelles și Strasbourg.
Așadar, duminică votăm suveraniști pe listele pentru europarlamentare.
A consemnat pentru dumneavoastră Adrian Onciu.
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!